Miten Power Norja hioi yritysverkkokaupan maksukokemuksen huippuunsa?

Verkkokauppa toivoi maksuturvallisuuden ja asiakaskokemuksen parantamista samalla kertaa. Näin uskomaton temppu tehtiin!
  • 23.03.2022

Power Bedrift -verkkokauppa myy toimisto- ja tietotekniikkaa yrityksille. Tanskalaislähtöinen elektroniikkajätti toimii nykyään synnyinmaansa lisäksi myös Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. 

Kun Norjan yritysverkkokauppa bedrift.power.no tarvitsi maksuturvallisuutta parantavan järjestelmän, Enterpay riensi apuun. Tavoitteena oli suojella yritystä petoksilta ja maksuongelmilta mutta samaan aikaan tarjoa asiakkaille sujuva asiakaspalvelukokemus.

Näin työssä onnistuttiin. 

Lähtötilanne ja tavoite

Power tarjoaa yhteistyökumppaninsa Walleyn avulla yritysasiakkailleen mahdollisuutta maksaa tilauksensa laskulla. Varsinkin pohjoismaiset ja muut eurooppalaiset yritykset suosivat laskulla maksamista luottokorttimaksun sijaan, sillä lasku muun muassa sisältää automaattisesti kaikki yrityskirjanpidon tarvitsemat tiedot, toisin kuin luottokorttilasku. 

Powerin tavoite olikin tarjota yritysasiakkailleen mahdollisuus maksaa laskulla ilman, että heidän täytyy tätä maksutapa varten rekisteröityä ja kirjautua erilliseen järjestelmään. 

Päätös maksutavasta tehdään taustalla

Power haluaa tehdä asiakkaan ostokokemuksesta mahdollisimman sujuvan, ja iso osa työtä tapahtuukin taustalla näkymättömästi. Koko prosessi tapahtuu verkkokaupan kassalla siten että asiakas ainoastaan tunnistautuu verkkokaupan ulkopuolella. 

Ostajan annettua perustiedot yrityksestään verkkokauppa lähettää rajapintapyynnön, jonka avulla varmistetaan ostavan yrityksen laskutuskelpoisuus.

Asiakkaan kannalta ostokokemus on äärimmäisen helppo ja sujuva ja hän pysyy koko ajan verkkokaupassa bedrift.power.no käyttöliittymässä. Rajapintapyyntöjen tulosten perusteella järjestelmä pystyy kuitenkin päättelemään, voiko tälle asiakkaalle myydä tuotteita laskulla. 

Jos vastaus on ei, laskua maksutapana ei edes näytetä asiakkaalle. Asiakkaan ei myöskään tarvitse kirjautua toiseen järjestelmään, kuten laskutuskumppanin sivuille, tämän tiedon saadakseen.

Onhan ostaja se, kuka sanoo olevansa?

Toinen rajanpintakysely tehdään, kun ostaja täyttä nimi- ja osoitetietonsa. Tässä vaiheessa järjestelmä tarkistaa, onko ostajalla riittävän tiivis suhde yritykseen ja oikeus tehdä ostoja tämän nimissä. 

Jos asiakas ei vastaa määriteltyä kriteereitä, hänelle tarjotaan maksutavaksi vain tilisiirtoa tai korttimaksua. Asiakas ei koe jääneensä mistään paitsi tai joudu pettymään: hän valitsee oikeasti saatavilla olevista vaihtoehdoista. 

“Ostajan kannalta kaikki menee aina hyvin”, tiivistää ratkaisun suunnitelleen Enterpayn toimitusjohtaja Jarkko Anttiroiko.

Viimeinen vaihe: Asiakas valitsee maksutavaksi laskun ja hyväksyy tilauksen tunnistautumalla pankkitunnuksillaan.

Powerin kannalta toteutus on äärimmäisen yksinkertainen. Koko prosessi hoituu yhdellä rajapintakutsulla Enterpaylle. Laskutustiedot lähtevät yhteistyökumppanille, tässä tapauksessa Walleylle, joka hoitaa laskutuksen. 

Power saa rahansa ostosta välittömästi ilman riskiä, ja ostaja saa toivomansa joustavan maksutavan. 

Miten paljon paremmin voisit palvella asiakkaitasi?

Miten sinunkin yrityksesi asiakaskokemuksesi saataisiin paremmalle tasolle? Testaa rajapintojamme ja ota yhteyttä, niin hoidetaan diili kotiin yhdessä.