Kallis ja hidas IT-projekti vai älykäs ja ketterä työkalu? – Näin automatisoit asiakkuuksien avaamisen vuonna 2021

Automatisointi ei enää tarkoita kalliin, hitaan ja epäonnistumaan tuomitun IT-projektin aloittamista. Uutuustyökalu on ketterä vaihtoehto vanhanaikaisille projekteille.
  • 20.05.2021

Automatisointi on tarpeen, kun asiakkuuksia perustetaan kymmeniä tai jopa satoja kuukausittain.. 

Asiakkuuksien avaaminen manuaalisesti sitoo työvoimaa ja on altista virheille. Se myös hidastaa esimerkiksi luottopäätösten tekoa, ja hitaus taas heikentää asiakaskokemusta ja vaikeuttaa myyntityötä. 

Silti moni yritys pelkää siirtyä automatisoituun asiakkuuksien avaamiseen. Kärjistäen: IT-projekteista ajatellaan, että ne ovat pitkiä, kalliita, eivätkä onnistu kuitenkaan. 

Siksi onkin loistava uutinen, ettei automatisaatioon siirtymiseen tarvita IT-projektia ollenkaan! 

Älykäs työkalu säästää päivien työn

Jos voisit valita yrityksellesi vähintään vuoden kestävän IT-projektin tai viikossa käyttöön otettavan valmiin työkalun, kumman valitsisit? 

Valinta on varmaankin helppo: viikossa käyttöön otettava työkalu peittoaa vuoden hampaiden kiristelyn. 

Mutta mikä tämä työkalu on ja miten se toimii? 

Enterpayn toimitusjohtaja Jarkko Anttiroiko selittää, että uusi työkalu on nimeltään Entercheck. Enterpayn työkalu hoitaa silmänräpäyksessä kolme asiaa, jotka veisivät työntekijältä helposti tunteja tai jopa päiviä. 

Työkalu kerää asiakkaasta tietoja automaattisesti useista lähteistä, arvioi tietojen kattavuuden ja paikkansapitävyyden sekä lopulta arvioi, liittyykö asiakkuuteen erityisiä riskejä ja esimerkiksi sen, millaisen luottolimiitin asiakkaalle voi antaa. 

Tieto yhteen paikkaan silmänräpäyksessä

Kun tarkistustyö tehdään manuaalisesti, on uutta asiakasta koskevia tietoja haettava monesta paikasta, kuten luottotietoyhtiöistä ja erilaisista rekistereistä. Tämä on aikaa vievää, ja kun ihmisistä on kyse, virheitäkin saattaa sattua. 

Jos taas automatisaatiota lähdetään rakentamaan ilman valmista työkalua, on asiakashallintajärjestelmästä rakennettava integraatio kaikkiin rekistereihin ja kumppaneihin erikseen. 

Entercheck-työkalu taas kerää kaikki tiedot yhteen paikkaan, kirjaimellisesti silmänräpäyksessä. 

Sen lisäksi työkalu myös arvioi tietojen kattavuuden ja oikeellisuuden. Se voi muun muassa tarkistaa, onko henkilö oikeasti se, joka hän sanoo olevansa ja onko hänellä oikeus toimia edustamansa yrityksen nimissä. Nämä tiedot ovat tärkeitä erityisesti aloilla, joissa riski petoksiin on suuret.  

Myös rahanpesulainsäädännön vaatimat tarkastukset onnistuvat hetkessä, kun niiden selvittely muuten vaatisi yritykseltä ison työpanoksen. 

Eikö IT-projektia todellakaan tarvita? 

Tiedonhaun lisäksi työkalu työkalu vetää tiedot yhteen ja arvioi, voidaanko asiakkaalle antaa vaikkapa luottoraja ja millainen. Päätös syntyy nopeasti, mikä parantaa asiakastyytyväisyyttä ja nopeuttaa ja helpottaa myyjien työtä.  

Entercheck-työkalun saa käyttöön viikossa, tai jopa alle, toimitusjohtaja Anttiroiko lupaa  – eikä IT-projektia tarvitse perustaa.  

Yhden poikkeuksen hän kuitenkin mainitsee: Jos tiedot haluaa vielä viedä automaattisesti omaan CRM-järjestelmään, tämän integraation rakentaminen vaatii hiukan IT:tä. Se on kuitenkin helppoa ja nopeaa, koska kaikki tiedot ovat jo yhdenmukaisina yhdessä paikassa. 

Miten nopeasti sinun yrityksesi voisi urakasta selvitä? 

Varaa Entercheck-työkalun demo ja jutellaan siitä, miten helposti teillä voidaan parantaa asiakaskokemusta ja tukea myyntiä!